Cute Ghost Boo

Monday, 9 November 2015

The Day I Born ..

Assalamualaikum Semua,
Hahaaha Tau Hari nie hari apa? .. Hari nie Hari Jadi Aku nie uh ;3 
10.11.2015 Inilah tarikhnya ,... Kejap je eh aku da besar? XD Hahahah Tu la..Masa kecik nak jadi besar... bila besar aku lak nak jadi kecik.. well inilah kita semua laluinya kan? 
Hahahah Btw.. tahun nie sunyi sikit sebab msg2 da buzy,belajar,kerja dan byk2 lgi.. 

Uh Untuk pengetahuan korang.. Setiap je hari jadi aku ade makna tau.. 
Macam 2 tahun lepas Arwah tok wan aku keluar dari Hospital. 3 tahon lepas la pak cik aku akad nikah .. dan taon lepas lak Aku xingat sgt lak.. XD yang aku tau Alep n Tasha mandikan aku ngan campuran chemical yang agak luar biasa.. berminggu ak nak abizkan bau busuk tu. Pergh.. Dan family aku mandikan aku ngan tepung membuatkan aku jadi bahan makanan XD Ngek-ngek je semua kenangan ni.. Hahhaha .. Apa2 pon aku xde la nak hadiah sgt.. aku just nak masa daripada orang yang ade disekeliling aku nie bersama ngan aku je.. Itu pon dah cukup hadiah yang aku nak :) Hahaha Kalau dapat hadiah tu ,, aku anggap bonus la. Heheheh.,..
Aku rasa itu je la kot :3 Hahahah.. Apa yang penting.. aku da cukup 18 tahun... Hahahha Dah leh la buka macam2... Hahahha Gurau2.. :3 Aku memang cam nie gila2 sikit :3
Ok la Itu je... 

Assalamualaikum semua :D


Thursday, 30 April 2015

Janji Ditunaikan :')

Assalamualaikum semua :) Hahaha AKu dah rajin buka Blogger :3 Maksudnya Byk stori mori ak nak cite 😂😂... Ape2 pon Inilah cerita aku .. dan perasaan aku yang benar takde yang tipu .. Aku skg nie rs mcm xde hala tuju Hidup .. Takde Makwe , Hidup Penanggur , Dan Rasa Useless kadang2 .. Hmmm Ape aku nak bt.. tapi aku tau nie je dlm hidup aku ... Aku tunggu Cinta aku dan tunaikan permintaan si dia :) Akhir taon nie.. dia nak jwb soalan aku .. dan aku tunaikan janji dia :) Hmmm .. Aku xtau la ape akan berlaku tapi aku bersedia tuk menagis dan menjadi cam dulu .. taknak tunjuk dah sikap2 lemah aku.. dan sikap poyo aku yg menonjol Tapi benda nie yang janji nie.. menyeksa ak sbb.. satu kena tunggu lama sgt .. bagi aku lah ... dan aku rs dia mmg xnk dekat aku da.. Sbb aku pon xtau... gaya dia .. cara dia .. buat aku tak percaya.. Tapi aku mcm da tau jwpnnya ... Ntah la.. aku tunggu je ms depan mcm mana nAnti :) Ape2 pon jwpn yang kau bagi aku akn sedia... dan takkan pandang belakang da :) .. Aku minta maaf :) Haaah Ok la ..Itu je la citenya .. nanti aku bagi smbg dia :3 .. Ini Part 1 . Part 2 akan dtg .. :3 HAhahah Mcm movie da.. Assalamualaikum semua :)

Saturday, 14 March 2015

Untuk Sekarang ..

Assalamualaikum Semua .. Untuk skg nie aku dah keje Econsave.. Tau dak? Dia mcm supermarket Tesco .. Tapi Yang nie tak popular... Boleh la :3 Hahahha.. SPM.. Hmmm Biase la rahsia ya xD... Hahha Yang penting aku lulus SPM .. Ok la Nie sebenarnya ceritanya ... Untuk Sekarang .. Aku Jujur dan terima padahnya... Kalau Betol la Dia Jodoh Aku.. Aku akan gembira tak ingat dunia.. Sebab Aku Dari skg Masa sukakan dia.. Aku minta maaf .. AKu bukan ape.. Aku just jujur and jadi diri aku.. Aku bukan nak jadi hero atau ape .. aku just nak ckp ape yang aku rasa... Ye aku tau sekarang memang aku xleh nak buat ape2. Aku control diri aku sbb aku xnk jadi perampas awek org =~= .. Ape2 pon Aku tetap kejar dia .. Sebab aku dah xde orang lain da ak nak kejar.. Sbb aku betol2 sukakan dia .. Dia skg nie dah berpunya la. Skg dia tgh kapel dengan kawan aku yang aku kenalkan dia .. Skg dorang dah hampir dua tahun kapel .. Bulan 5 nie .. Cukup 2 taon la dorang ;) Confirm la org yg aku suka tu.. happy gila ;) Sbb rasa seronok dan percaya pada cinta :) ... aku dengan dia skg rapat je la... Tapi bukan dpt dia lagi .. Aku just kecewa la... sebab dia yang cakap sendiri kat 'Saya suka awak' dekat oeg yg dia suka ;) Well untuk aku pedih gila :) Perasaan yang aku xnk lagi. aku mmg da penat dengan semua tu :') Tapi skg aku cuba kuatkan diri aku dan masih percaya pada dia .. dan untuk sekarang aku hidup cara loner dan cuma utamakan Pempoan yang aku suka tu :) Aku sebenarnya tamak, kuat jelez , dan selalu nak ckp ape yang aku nak ... Sebab aku taknak jadi bdk yang tak disukai ramai .. Tu dulu. Skg :) Ntah la.. Tgk la ape yang berlaku ye :) Ok la tu je... Nak nagis aku tls :')

Tuesday, 14 October 2014

Aku Utamakan ...

Assalamualaikum Semua :3
Aku ade lagi 1 topik xD.. Jangan risau aku sjk2 nie kuat Update Blogger da Jgn risau :)
Sekarang nie :D Aku Hidup Secara Loner Sbb aku rasa Hidup nie kurang sakit Drpd Aku yang dulu selalu rasa sakit ... Hahaa Skg ak da abaikan ... Aku nie Da utamakan dia ... Aku tau .. Walaupon aku tau itu bodoh atau tak ! Lantak Msg2 la nk cakap ape .. xD Sbb Itu aku yang nak .. dan Itu aku mahu ... Xde sape leh halang aku drpd Utamakan dia .. Aku skg jenis xkesah la spe nk kutok depan atau belakang .. Yang Penting aku bahagia ape aku buat .. Itu ja ... Haahhaha Sori la ya ..
Lagi satu aku skg kurang tunjuk aku kesah sgt kat org sbb ak akn care dia senyap2 .. Mmg nmpk xkesah langsung tp pd masa yang sama aku sembunyikan take care aku tu kat dia :) Hahhaaa.. Bak kata orang . tak semestinya kasar tak suka .. Msg2 ade cara tersendiri kan? ^^ HEHEHE .. Okay la ak rasa cite nie pendek sikit kan? xD Xpew la Yang Penting aku luahkan drpd Pendam kan? ^^ Kalau nak cite adeq aku .. Leh tapi skg dia ade mazalah ;) Aku tunggu ja la dia ...

Adeq And Abg

Assalamualaikum Semua :D
Skg aku nak serius talk sikit :D ..
Sorry la kalau serius sgt hari nie xD..
Btw Jom Sambung cite .. Kenapa aku tls Adeq n abg?
Okay Cam nie citenya ..
Dulu aku nie pendam byk n sedih sorang2 ja :D Byk mana pon aku akan tetap senyap sbb aku tau mesti takde sape akan fahami aku walaupon ak cite ... Hahaa .. Kadang2 Adeq Angkat aku nie benci aku sbb dia rasa dirinya ak nie bkn adeq dia .. sbb Semua benda dlm hidup ak .. ak xprnh cite kat dia pon mengamuk kat aku :D Hahah ... Kejam pon ade aku nie :) Rlx la nie baru la dikatakan abg adeq kan? ..
Okay Skg nie .. Dan Tarikh nie dia menagis balik kesah lama dia .. Aku xtau citenya .. aku xtau satu hapak pon .. Sbb aku xtau la  xD Tapi aku akan sentiasa bersedia dalam hidup dia ;) Sentiasa berada kat Sisi Dia :D Aku xkan bagi dia pendam .. Sbb aku xnk dia jd cam aku .. Aku dulu cam tu la :) Kali nie aku lak tolong dia :) Aku akan Buat yang terbaek demi dia :) .
Abg cuma tunggu adeq kalau nak cite ya :D Skg nie Abg akn citenya semua kat adeq :D Xkesah la walaupon sikit .. Sbb kita dua nie kdg2 sm ... Abg dah pesan kat adeq ya :) `Kalau nak cakap atau ade peluang nak cakap .. Luahkan Jgn Pendam Jgn Simpan'
Aku cakp kat dia cam tu ;) Aku xtau la dia dgr ke tak Nasihat aku tu .. :D
Skg Aku akn tunggu dia .. Biarlah aku kejam sementara sbb dia buat aku cam dulukan .. So aku akan bls budi balik kat dia ^^ Hahaha Jgn mara ya :D Adeq pon ape lebih kurang ^^
Hahaha ...
Ape2 pon Iwan harap Adeq Kuat .. :)
Okay la tu ja nak cite :) Lagi 1 Iwan syg adeq tau :')

Assalmualaikum

Tuesday, 30 September 2014

Aku cuba

Assalamualaikum Semua :)
Hari nie la aku start chat ngan dia ..tegur dia cam biase dan mcm dulu la ak layan dia :) Masa hari nie ak nmpk dia nages sbb Kesygan dia ... ade berlaku nasib buruk ..
Sedih aku tgk .. Dia nages sbb risaukan sgt n takot kehilangan dia :") Kan bgz kalau dia buat cam tu kat aku kan? :') Tapi da nk bt cam ne ak xleh nk tgk dia sedih n happykan dia ... Skg dia da okay da ngan Kesayangan dia :) Bgz la dia happy aku pon happy pd ms yang sm aku sakit :") Hahaaa .. Xpew la aku cuba jadi kuat balik drpd tunjuk kelemahan ak kan? :") Aku xmampu bt pa2 .. Time sedih ja la ak leh rapat ngan dia .. Tapi time happy .. malangnya ssh ak nk sembang n kcu dia :) .. Tapi Alhamdullilah Semuanya da okay .. Kecuali ak ja la ... xD Hahha ak masih xleh lupakan dia la :") Aish .. Sbr ja la aku.. n Happykan diri ak ngan Game ja mampu :3 ..Ubat ak game ja untuk lupakan dunia :") Sbb bila ak fikir . ak akan fikir byk sgt n membuat ak sakitkan diri :") ... Aku hrp dia perasan la aku .. Sbb dia skg jaga hati kesayangan dia .. sedangkan ak abg dia anggap .. tapi aku anggap dia bkn adeq . Lebih dr adeq ade la :") takpe la ak redha ja la yang mampu nk bersabar serta berdoa :") Aku hrp keputusan ak pilihan yang betol :") .. Biarlah dorang happy .. ak sedih ja .. Biar la org kata ak bertopeng sbb ak sedih ja .. Aku dia xkan tau byk benda da ak korbankan tuk dia :") Ape la dia nie :') Dia pon da kurang fikir psl aku :") Ak yang fikir dia byk dan selalu fikir kan dia .. Sedangkan dia xfikir psl ak pon :") Mampu bersbr ja la .. Hanya Allah saje tau sakit ak ..
Tu ja la ak nk cite okay la ..
Assalamualaikum ..

Wednesday, 3 September 2014

Aku Rindu..

Assalamualaikum ... Nie aku Iwan . Sape Lagi Kalau Bukan aku kan xD Hahhaab Gila2 ja la aku nie ... Ak sebenarnya Rindu seseorang :) Sjk2 nie dia bkn nk layan atau tegur aku ke kcu ak ke? Hahaha Biar la dia ak pendam ja :) Kdg2 rs diabaikan gak oleh dia ... dia jenis ingt yg dia suka ja .. Yang sedih dan menyakitkan dia . dia lupakan :) Hahha Lagi 1 Aku xtau la dia ambek kesah ak atau x ... Tapikan aku rs mcm dia nie pakai aku tau o.o Lps tu buang cam tu ja .. ak kdg2 sakit la jugak :) Tapi ape2 pon :) Aku cuba senyum dan jadi kuat supaya dia xnmpk ak sedih da :) Hahahah .. Aku pon skg nie bt video sakai2 ja sbb nk kurangkan berfikir ... Sbb bila ak brfikir ak akan fikir mcm2 smpi benda terok2 berlaku ... Hahahha Xkesah la ... Yang Penting aku Masih Nak jadi Kuat tu yg penting :) Aku sjk2 nie jd Loner ja .. xnk sakitkan hati2 kwn ak ... Ak just happy ja sorang2 dan Cuba gembirakan diri aku :) Ape2 pon Iwan hrp 1 ms nnt dia akn cuba la pandang ak n ambek berat psl aku gak ;) Ak just berdoa dan lain2 .. Ape2 pon SPM xlama lagi do xD Ak study biase2 ja la . Okay la tu ja Babai ! Assalamualaikum :)